WAT U MAG VERWACHTEN

De catalogus bevat een ruime selectie pioenen beschikbaar als blote wortel- en/of in potten. Onze pioenen zijn verkrijgbaar op de kwekerij, op tuinbeurzen of kunnen besteld worden. Bestellen kan via onze website of door een email te sturen Lees a.u.b. ook onze bestel- en verzend informatie.

Blote wortels kunnen het hele jaar door besteld worden, maar de wortels worden enkel in de herfst gerooid en gedeeld. De wortels worden netjes verpakt met een kleine beschrijving. We kunnen de wortels versturen of je mag ze komen afhalen op onze "pick-up" dagen. De exacte timing is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Pioenen in
7L of 21L potten zijn het hele jaar door beschikbaar. Je mag ze bestellen via het web, en/of langskomen op de kwekerij of een tuinbeurs. We kunnen de containers niet versturen.

KRUID- & ITOH PIOENEN
Voor een goede start is de kwaliteit van de wortel het doorslaggevend element, ongeacht of dit een container of blote wortelplant is. Een krachtige jonge wortel met 3 tot 5 ogen en een gezond evenredig wortelstelsel is noodzakelijk om de groei van de nieuwe scheuten te ondersteunen.

De meeste kruidachtige pioenen, in containers of als blote wortel geplant, zullen in hun eerste lente een of meerdere kleine onvolledige bloemen produceren. Itoh pioenen en de dubbele vormen hebben de neiging om ons geduld een jaar langer op de proef te stellen.
HOUT PIOENEN
Onze houtpioenen worden verkocht als 2-3 of 4-5 jarige geënte planten.

Een houtpioen ent - een klein stukje van een gezonde nieuwe tak - wordt geënt op een wortel van een kruidpioen. Deze wortel wordt alleen gebruikt als starter. De houtpioen zal uiteindelijk haar eigen worstelstelsel opbouwen.

De 4-5 jaar oude planten geven meestal een bloem in hun eerste lente. Maar dit is slechts een indicatie van wat nog moet komen.

De meeste soorten zijn beschikbaar als container plant of als een blote wortel plant in de herfst.

NL | EN | FR | DE | NIEUWSBRIEF | facebook-1716